На Харківщині за добу загинули двоє людей, восьмеро поранені – ОВА

На Харківщині за добу загинули двоє людей, восьмеро поранені – ОВА

Укрінформ
На Харківщині за добу внаслідок російських обстрілів загинули двоє людей, восьмеро отримали поранення.

Про це в Телеграмі повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, передає Укрінформ.

«Протягом доби в області від ворожих обстрілів загинули 2 людини – поліцейський та цивільна жінка в Чугуївському районі. Госпіталізовані протягом доби 8 людей, 5 з них в Чугуївському районі, 1 людина поранена в Харківському районі, ще 2 поранених в Ізюмському», - повідомив Синєгубов.

За його інформацією, на лінії зіткнення тривають інтенсивні бойові дії.

«У районі Старого Салтова росіяни завдавали удари за допомогою двох вертольотів Мі-8. В районі Ізюма зафіксовано обстріли біля Курульки, Дібрівного, Норцівки, Лозової, Гусарівки, Грушувахи, Вірнопілля та Мосьпанового. Наші бійці продовжують надійно тримати свої позиції та знищувати окупантів», - зазначив керівник області.

За словами Синєгубова, внаслідок ракетного удару, здійсненого ворогом близько 4 ранку по центральній частині Харкова, пошкоджено двоповерховий будинок і приміщення навчального закладу.

«Ворог вдарив по ще одній пам’ятці архітектури. На місці працюють рятувальники. Медики надали допомогу 71-річному перехожому, який був поряд», - зазначив голова ОВА.

Читайте також: Ворог обстріляв центр Харкова: поцілив у двоповерховий будинок і виш - мер

Також сьогодні вранці загарбники обстріляли м. Богодухів. Там пошкоджено виробництво, сталася пожежа. Попередньо - постраждалих немає.

«Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли Харківського, Чугуївського, Ізюмського районів. Пошкоджені житлові будинки, господарські споруди, об'єкти промисловості та інфраструктури, сталися пожежі. Окупанти інтенсивно наносили артилерійські удари по Циркунах, зафіксували як мінімум 6 обстрілів. В Ізюмському районі через обстріли горіло поле пшениці», - повідомив Синєгубов.

За даними рятувальників, на Ізюмщині в Борівський громаді горіло поле з пшеницею на площі 5 га. Загалом за минулу добу ДСНС ліквідувало 17 пожеж, спричинених російськими обстрілами.

Фото: Телеграм ДСНС України
Фото: Телеграм ДСНС України

Як повідомлялося, 27 липня вночі ворог завдав ракетного удару по Немишлянському та Київському районах Харкова. Пошкоджені промислові об'єкти, приватний будинок, сталися пожежі. Також інтенсивно обстріляв Чугуїв із РСЗВ. А селище Печеніги Чугуївського району було обстріляне запалювальними снарядами, виникло одразу кілька пожеж на відкритих територіях. Ще ворог вів обстріли Харківського, Богодухівського, Ізюмського районів області. За добу загинула одна людина та двоє, в тому числі 12-річна дитина, отримали поранення.

Перше фото: Телеграм Олега Синєгубова

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-