В Україні порушили справу через відео з катуванням полоненого у формі ЗСУ

В Україні порушили справу через відео з катуванням полоненого у формі ЗСУ

Укрінформ
Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за фактом оприлюднення відео з катуванням українського військовополоненого.

Про це у Телеграмі інформує пресслужба Офісу генерального прокурора, передає Укрінформ.

«Прокурорами Офісу Генерального прокурора розпочато кримінальне провадження за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України)», - йдеться у повідомленні.

Зокрема, правоохоронці внесли до ЄРДР відомості за результатами опрацювання відео, на якому видно, як особи у формі військовослужбовців збройних сил рф катують полоненого у формі військовослужбовця Збройних сил України. Наразі вживаються заходи для встановлення всіх обставин вчиненого.

Читайте також: Україна закликає Офіс прокурора МКС зафіксувати звірства росіян щодо українських полонених

У ОГП наголосили, що жорстоке поводження з військовополоненими, їх катування, у тому числі фізичне калічення, є грубим порушенням статті 13 Женевської Конвенції про поводження з військовополоненими від 1949 року.

«Усі факти жорстокого поводження із військовослужбовцями Збройних сил України документуються українськими правоохоронцями для встановлення винних осіб та притягнення їх до відповідальності», - зазначили в Офісі генпрокурора.

Читайте також: російсько-українська війна демонструє абсолютно варварський підхід кремля до дотримання правил та звичаїв війни

Як повідомлялося, напередодні у мережі з’явилося відео, на якому російський солдат катує українського військовополоненого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-