Зеленський про санкції: Для зупинки війни треба зробити значно більше

Зеленський про санкції: Для зупинки війни треба зробити значно більше

Укрінформ
Якщо світ не застосує дійсно болісних санкцій проти російської федерації та не надасть Україні необхідної зброї, Москва розглядатиме це як дозвіл для нового наступу.

Про це заявив Президент Володимир Зеленський у відеозверненні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Для зупинки війни треба зробити ще значно більше. Якщо не буде дійсно болісного пакета санкцій проти росії, якщо не буде реально необхідного нам постачання зброї, зброї, щодо якої ми зверталися багато разів, то це буде розглядатися росією як дозвіл. Як дозвіл іти далі. Як дозвіл наступати. Як дозвіл розпочати нову криваву хвилю на Донбасі», - зазначив Глава держави.

Читайте також: В ОП наполягають: санкції проти рф мають бути руйнівними

Він наголосив, що такого розвитку подій ще можна не допустити, якщо запровадии санкції проти рф, на яких наполягає Україна, і надати українцям потрібну зброю для відбиття російської агресії.

Президент підкреслив, що Захід міг ввести превентивні санкції проти росії торік, аби не допустити її повномасштабного вторгнення.

«Якщо помилка буде зроблена знову, якщо превентивних дій не буде вдруге, то це стане історичною помилкою для всього західного світу», - переконаний Зеленський.

Читайте також: Кулеба назвав 10 ударів по економіці росії, завданих за три дні

Він подякував за санкційний пакет, оголошений західними державами у середу, однак наголосив, що цього недостатньо.

За словами Президента, Україна продовжує наполягати на повному блокуванні російської банківської системи від міжнародних фінансів та ембарго на постачання російської нафти.

«Ембарго на постачання російської нафти все одно буде застосоване. Формат буде знайдений. Питання лише в тому, скільки ще українців, скільки ще українок російські військові встигнуть убити, щоб ви, деякі політики – і ми вас знаємо, десь позичили собі трохи рішучості», - заявив Зеленський.

Читайте також: Шмигаль: Ембарго на енергоресурси з рф – головний крок, який має зробити цивілізований світ

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет, авіабомб.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-