Кулеба назвав 10 ударів по економіці росії, завданих за три дні

Кулеба назвав 10 ударів по економіці росії, завданих за три дні

Укрінформ
За останні три дні завдано 10 нових ударів по російській економіці та впливу рф за кордоном.

Про це міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба написав у Фейсбуці, передає Укрінформ.

"Ось 10 нових ударів по російській економіці, фінансовій системі, торгівлі та залишках російського впливу за кордоном, які були завдані лише за ці три доби", - зазначив глава МЗС.

Зокрема, за його словами, США, Велика Британія, ЄС і G7 повністю заборонили всі нові інвестиції в Росію.

Водночас США, ЄС і G7 запровадили нові санкції проти найбільших банків РФ: Альфа-Банку та Сбєрбанку. "Загалом США заблокували вже ⅔ російського банківського сектору", - зауважив міністр.

За його словами, під санкції потрапили доньки путіна, донька та дружина лаврова, прем'єр-міністр рф мішустін, експрезидент дмитро медведєв, який написав днями статтю про те, як Росія планує силою зброї «змінити свідомість» українського народу, ряд членів російського радбезу.

Крім того, зауважив Кулеба, Британія заморозила активи Московського кредитного банку, запровадила санкції проти олігархів Ротенберга та Міхельсона, а 18 країн Євросоюзу разом вигнали 318 російських «дипломатів».

Глава МЗС додав, що Нідерланди заарештували 14 яхт, які належать громадянам РФ, Данія заморозила активи громадян РФ на суму 11,8 млн доларів, а Казначейство США призупинило можливість РФ обслуговувати борг із заблокованих рахунків в американських банках.

«Сьогодні Росія вже вперше не змогла провести платіж у валюті та вийшла на фінішну пряму до дефолту», - підкреслив міністр.

Читайте також: Кулеба: путіна зупинить лише ембарго на газ і нафту та відключення від SWIFT усіх банків

Він також зазначив, що США застосують повне блокування до низки найбільших державних підприємств РФ.

Глава української дипломатії також наголосив, що проєкт п’ятого санкційного пакета ЄС вдалося зробити набагато сильнішим, ніж він планувався.

«Це була найскладніша з точки зору дипломатичної роботи хвиля санкцій. Але вона є. І вона потужна. Багато з нових санкцій - це саме те, на що тиснула Україна», - констатував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, понад пів сотні російських банківських установ та підприємств, п’ять танкерів і суховантажних кораблів, 25 представників російської «еліти» увійшли до нового списку санкцій Мінфіну США, запроваджених у середу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-