Банки, танкери, «еліта»: США виклали список нових фігурантів санкцій проти рф

Банки, танкери, «еліта»: США виклали список нових фігурантів санкцій проти рф

Укрінформ
Понад пів сотні російських банківських установ та підприємств, п’ять танкерів і суховантажних кораблів, 25 представників російської «еліти» увійшли до нового списку санкцій Мінфіну США, запроваджених у середу.

Про це повідомляється на сайті фінансового відомства, передає Укрінформ.

Зокрема, запроваджується повне блокування активів Сбербанку росії, а також 42 його дочірніх компаній та пов’язаних підприємств. При цьому зазначається, що Сбербанк охоплює «близько однієї третини всіх банківських активів росії».

Мінфін США запровадив заходи, які повністю блокують і роботу Альфа-Банку, який є четвертою за своїми активами банківською установою в росії, а також шести пов’язаних з ним установ у росії, Нідерландах, Казахстані й на Кіпрі. При цьому уточнюється, що АТ «Альфа-Банк Україна» є окремою від російського Альфа-Банку юридичною особою і не підпадає під нові санкції США.

Читайте також: Санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад – Білий дім

У списку обмежень також п’ять суден, якими володіє компанія "Альфа-Лізінг", у тому числі танкери «Леди Лейла», «Леди Раниа», «Леди Севда», а також суховантажні судна «Св. Константин» та «Св. Николай».

Індивідуальні санкції поширилися на членів родин путіна та його оточення, а також на членів Ради нацбезпеки росії. До списку увійшли, зокрема, доньки путіна Катерина Тихонова і Марія Воронцова, дружина і донька глави МЗС рф сергія лаврова Марія Лаврова і Катерина Винокурова, губернатор Санкт-Петербурга Олександр Бєглов, голова Митної служби Володимир Булавін, міністр юстиції рф Костянтин Чуйченко, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев, прем’єр-міністр рф михайло мішустін, генеральний прокурор рф Ігор Краснов, голова ради федерації федеральних зборів росії валентина матвієнко, заступник голови ради нацбезпеки і експрезидент росії дмитро медвєдєв, віцепрем’єр-міністр юрій трутнєв, директор свр сергій наришкін, заступник голови ради нацбезпеки рашид нургалієв, міністр фінансів Антон Сілуанов, мер Москви Сергій Собянін, голова виконавчого офісу президента росії Антон Вайно, а також представники президента рф у федеральних округах - у Північно-кавказькому ФО Юрій Чайка, у Північно-західному ФО Олександр Гуцан, у Волзькому ФО Ігор Комаров, в Уральському ФО Володимир Якушев, Сибірському ФО Анатолій Сєришев, Південному ФО Володимир Устинов, Центральному ФО Ігор Щоголєв.

Читайте також: США бойкотуватимуть зустрічі G20, якщо там будуть росіяни

Як повідомляв Укрінформ, у середу Сполучені Штати оголосили про введення нових санкцій проти путінського режиму через його збройну агресію проти України. Обмеження включають, зокрема, заборону на всі нові інвестиції в рф, повне блокування роботи критично важливих державних підприємств росії та заборону на використання заморожених активів рф з метою оплати державного боргу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-