Санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад – Білий дім

Санкції відкинуть російську економіку на 15 років назад – Білий дім

Укрінформ
Запроваджені Заходом широкомасштабні санкції проти росії скоротять ВВП країни на 15% до кінця року, що відкине економіку на 15 років назад.

Про це йдется у заяві Білого дому щодо запровадження нових санкцій проти росії, передає Укрінформ.

"Сполучені Штати та понад 30 союзників і партнерів в усьому світі запровадили найбільш ефективні, скоординовані й широкомасштабні за всю історію економічні обмеження. Експерти прогнозують, що цього року ВВП росії скоротиться до 15%, що просто знищить економічні досягнення рф за останні п’ятнадцять років", - йдеться у заяві.

При цьому зазначається, що інфляція в росії вже перевищила 15%, і прогнозується її зростання.

«Понад 600 компаній приватного сектора вже залишили російський ринок. Ланцюги постачання в росії серйозно порушені. Найімовініше, росія втратить свій статус великої економіки й продовжить тривале занурення в економічну, фінансову й технологічну ізоляцію»,- зазначається в повідомленні.

Водночас підкреслюється, що імпорт товарів і послуг в росію, торгівля якими потребує ліцензії з американського боку, впав на 99% у ціновому еквіваленті порівняно з минулим роком.

Читайте також: П’ятий пакет санкцій ЄС проти росії не буде останнім - фон дер Ляєн

«Потужність цих обмежень з часом лише посилюватиметься, в той час як росія втрачає залишки запасних частин для літаків, танків, а також інші ресурси, необхідні для військової машини путіна», - наголосили в Білому домі.

Як повідомляв Укрінформ, у середу уряд США оголосив нові санкції проти рф, які включають повне блокування найбільшої фінустанови росії Сбербанку, а також її найбільшого приватного банку – Альфа-Банку. Вводиться також заборона на всі нові інвестиції в рф, повне блокування щодо критично важливих державних підприємств росії та заборона на використання заморожених активів рф з метою оплати державних боргів. Індивідуальні санкції запроваджуються проти членів родини володимира путіна, сергія лаврова, проти експрезидента рф дмитра медведєва, прем’єр-міністра михайла мішустіна.

При цьому США та союзники обіцяють посилювати тиск на рф, доки вона не припинить збройної агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-