Кулеба: путіна зупинить лише ембарго на газ і нафту та відключення від SWIFT усіх банків

Кулеба: путіна зупинить лише ембарго на газ і нафту та відключення від SWIFT усіх банків

Укрінформ
Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що закладене у п’ятому пакеті посилення санкцій проти росії не зупинить путіна, для цього потрібне ембарго на російські газ і нафту і відключення від SWIFT усіх російських банків.

Як передає Укрінформ, про це глава української дипломатії написав у Твітері.

«Я ціную посилення п’ятого пакету санкцій ЄС: заборону на російське вугілля, доступу суден до портів ЄС і операторів автомобільного транспорту. Але щоб зупинити путіна, знадобиться газове/нафтове ембарго та відключення від SWIFT усіх російських банків. Важкі часи вимагають важких рішень», – написав Кулеба.

Читайте також: Великі секторальні санкції та відключення рф від SWIFT: Кулеба розповів, над чим працює МЗС

Як повідомляв Укрінформ, президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила, що п’ятий пакет санкцій, які повинні завдати ще сильнішого удару по російській економіці, має шість головних напрямків, серед яких, зокрема, заборона на імпорт вугілля з росії, що має обсяг у 4 млрд євро на рік і є важливим джерелом доходу для рф.

Читайте також: ЄС посилює санкції проти рф і запроваджує заборону на імпорт вугілля

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-