ЄС посилює санкції проти рф і запроваджує заборону на імпорт вугілля

ЄС посилює санкції проти рф і запроваджує заборону на імпорт вугілля

Укрінформ
Президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що рано чи пізно санкції проти російської нафти і газу також знадобляться.

Про це він написав у Твітері, передає Укрінформ.

«Ми посилюємо наші санкції, щоб зберегти максимальний тиск на кремль. Новий пакет включає заборону на імпорт вугілля. І я думаю, що заходи по нафті і навіть по газу теж рано чи пізно знадобляться», - йдеться у повідомленні.

Шарль Мішель засудив злочини проти людяності, скоєні в Бучі та інших містах України.

“Сьогодні ми висловлюємо своє обурення злочинами проти людства, проти невинних мирних жителів у Бучі та багатьох інших містах. Ще один доказ того, що російська жорстокість щодо українського народу не має меж”, – сказав Мішель.

“Це не спецоперація. Це воєнні злочини”, – додав він, зазначивши, що Європейський Союз допомагає збирати докази, щоб притягнути злочинців до відповідальності.

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн повідомила про особливості пропозицій ЄК щодо п'ятого пакета санкцій проти російської федерації у зв'язку з вторгненням в Україну.

Читайте також: Канада ввела санкції проти дев'яти російських олігархів та дев'яти білорусів

За її словами, п’ятий пакет санкцій, які повинні завдати ще сильнішого удару по російській економіці, має шість головних напрямків, серед яких, зокрема, заборона на імпорт вугілля з росії, що має обсяг у 4 мільярди євро на рік і є важливим джерелом доходу для рф.

24 лютого президент рф володимир путін оголосив про повномасштабне вторгнення в Україну. російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ із використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Читайте також: У Нідерландах 14 яхт росіян потрапили під санкції

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Фото: Твіттер Шарля Мішеля

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-