У Нідерландах 14 яхт росіян потрапили під санкції

У Нідерландах 14 яхт росіян потрапили під санкції

Укрінформ
У Нідерландах 14 яхт росіян не зможуть покинути країну через санкції, запроваджені проти рф через напад на Україну.

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на NOS.

“Митники передали чотирнадцять яхт, власниками яких є росіяни, під суворий нагляд. Це стосується дванадцяти яхт, які будуються, у тому числі суперяхт понад 35 метрів, і двох яхт на технічному обслуговуванні”, - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що судна не мають права залишати країну через санкції проти рф та сотень заможних бізнесменів, які підтримують путіна.

“Ми бачимо, що верфі в Нідерландах повністю співпрацюють, незважаючи на серйозний вплив санкцій”, - зазначив генеральний директор митної служби Нанетт ван Схелвен.

Читайте також: Супер'яхта Абрамовича стала на якір поблизу турецького Яликавака

Також міністр закордонних справ Нідерландів Вопке Хукстра заявив, що зараз заморожено активів на 516 мільйонів євро і заблоковано транзакції на суму 155 мільйонів євро.

Митниця також перевіряє вантажні відправлення в росію та білорусь. Серед іншого, оглянуто 30 тисяч контейнерів.

Читайте також: В Іспанії арештували мегаяхту Tango путінського олігарха Вексельберга – ЗМІ

У Нідерландах поступово йде впровадження та реалізація санкцій. Колишнього міністра закордонних справ Нідерландів Стефа Блока було призначено координатором з дотримання санкцій. Він має наглядати за заморожуванням російських активів у Нідерландах, придушенням фінансових операцій та конфіскацією будинків і яхт російських олігархів.

Читайте також: В Італії конфіскували російську яхту за €3 мільйони

Як повідомлялося, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область були визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства окупантами цивільних.

Серед уже знайдених жертв воєнних злочинів російських військ є зґвалтовані жінки, тіла яких намагалися спалити, вбиті представники місцевого самоуправління, діти, літні люди, чоловіки. У багатьох – зв'язані руки, є сліди катувань, багато людей убиті пострілами у потилицю.

24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Фото: ANP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-