В Іспанії арештували мегаяхту Tango путінського олігарха Вексельберга – ЗМІ

В Іспанії арештували мегаяхту Tango путінського олігарха Вексельберга – ЗМІ

Фото
Укрінформ
Поліція Іспанії разом з Федеральним бюро розслідувань США у понеділок в марині Пальма-де-Майорка арештували мегаяхту Tango, яка ймовірно належить наближеному до президента рф підсанкційному російському бізнесмену Віктору Вексельбергу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє АР.

Речник іспанської Цивільної гвардії підтвердив, що офіцери іспанської поліції та ФБР приїжджали на пристань для обшуку судна в понеділок вранці. Додаткові деталі будуть оприлюднені пізніше.

За даними джерела в поліції, 78-метрова яхта Tango ходить під прапором островів Кука. Спеціалізований вебсайт Superyachtfan.com, який відстежує найбільші та ексклюзивні прогулянкові судна у світі, оцінює її у 120 мільйонів доларів США.

США запровадили санкції проти Вексельберга ще у 2018 році у зв'язку з його передбачуваною причетністю до російського втручання в американські вибори.

Усі його активи в країні заморожені, а американським компаніям заборонено мати з ним справу. У березні 2022 року Вексельберг знову потрапив до списку санкцій у зв'язку з російським вторгненням в Україну.

Згідно з документами Міністерства фінансів США, яхта входить до активів, пов’язаних з Вексельбергом.

Санкції проти російського олігарха запровадила й Велика Британія.

Як повідомлялось, 24 лютого президент росії путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. Російські війська обстрілюють та знищують об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст та селищ з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню та балістичних ракет.

Європейський Союз, США, інші країни світу застосували потужні санкції проти росії як країни-агресора.

Фото: SuperYachtFan.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-