Великі секторальні санкції та відключення рф від SWIFT: Кулеба розповів, над чим працює МЗС

Великі секторальні санкції та відключення рф від SWIFT: Кулеба розповів, над чим працює МЗС

Укрінформ
Київ працює над такими санкціями проти росії як заборона на купівлю газу, нафти і вугілля, закриття портів світу для російських кораблів та відключення всіх банків від SWIFT.

Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону, передає Укрінформ.

Він зауважив, що Україна наполягає на тому, щоб «санкційний маховик» не зупинявся, і працює над застосуванням не лише персональних санкцій, а великих секторальних заходів, які будуть потужно бити по економіці росії.

«І безумовно тут королева всіх санкцій – заборона на купівлю у російської федерації газу, нафти та вугілля. Це все одно що зламати голку у «Кащея». Це кінець російської воєнної машини. Це найскладніша санкція, але ми над нею працюємо», - зазначив міністр.

Кулеба наголосив, що у цьому допомагають рішення таких країн, як Польща, країни Балтії, США і Велика Британія.

«Водночас поки таке рішення не буде ухвалено такими країнами як Німеччина, Італія, то російська воєнна машина підживлюватиметься тими грошима, якими вони платитимуть за газ і нафту», - підкреслив глава МЗС.

Крім того, міністр поінформував, що Київ працює над такими санкціями як закриття портів світу, насамперед європейських та американських, для російських кораблів та товарів і відключення всіх російських банків від системи SWIFT.

«Ось це священна санкційна трійця, над якою ми активно щодня працюємо», - підсумував глава української дипломатії.

Кулеба також подякував країнам «Великої сімки» за відмову платити за газ у рублях та додав, що до ембарго на купівлю російських енергоносіїв країни будуть поступово приєднуватися.

«Найскладніша ситуація у Німеччини з огляду на її величезну залежність від російських енергоносіїв, але уряд цієї країни вже вживає заходів для того, щоб зменшувати цю залежність і відповідно відмовлятися від російських енергоносіїв», - констатував міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 1 квітня Казахстан запевнив, що дотримуватиметься санкцій проти рф та білорусі та не виступатиме інструментом для обходу санкцій проти росії з боку США та ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-