В ОП наполягають: санкції проти рф мають бути руйнівними

В ОП наполягають: санкції проти рф мають бути руйнівними

Укрінформ
Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак вважає, що нинішніх санкцій проти росії недостатньо, потрібно напрацьовувати нові обмежувальні заходи, які були б достатньо руйнівними для рф.

Про це йшлося на онлайн-засіданні групи українських і міжнародних експертів, які аналізують реальний вплив застосованих проти росії санкцій, надають пропозиції щодо посилення наявних і впровадження нових дієвих заходів, повідомляє Укрінформ з посиланням на пресслужбу Глави держави.

«Війна триває. Всі бачили ті жахіття, які відбувалися в місті Бучі. І це означає, що санкцій недостатньо, щоб зупинити росію. Тому всім нам і нашим партнерам потрібно працювати над тим, щоб санкції були достатньо руйнівними», - сказав Єрмак.

Він переконаний, що потрібно запровадити ембарго на постачання до рф будь-яких технологій, обладнання, мінеральної сировини та руд, рідкоземельних корисних копалин подвійного призначення і таким чином зупинити виробництво озброєння на росії.

Також, за його словами, необхідне розширення санкційного списку щодо політично значущих осіб рф та членів їхніх сімей.

Крім того, Єрмак наголосив, що дуже важливими є вторинні санкції, тобто включення до санкційного списку юридичних та фізичних осіб інших країн, що допомагають підсанкційним особам росії уникати обмежень.

Своєю чергою заступник керівника ОП Ростислав Шурма додав, що потрібно також працювати над визнанням російської федерації державою-спонсором тероризму та включенням до «чорного списку» Міжнародної групи з протидії відмиванню брудних грошей (FATF), щоб обмежити торгівлю з рф.

Він також зазначив, що необхідними є відключення від SWIFT всієї банківської системи, зокрема Сбербанку та Газпромбанку, заборона наземному транспорту, зокрема залізничному, а також суднам заходити на територію, яку контролює рф, до російських портів, а транспорту, що належить росіянам або здійснює перевезення вантажу російських власників, – заходити до міжнародних портів.

Колишній посол США в Росії та ексрадник Президента США з питань національної безпеки Майкл Макфол, який є координатором міжнародної групи експертів, запропонував на цьому засіданні зосередитися на санкціях щодо нафти та природного газу.

«Ми мусимо зосередити свої зусилля на санкціях проти російського експорту нафти й газу. Гроші європейських споживачів не повинні надходити до держбюджету росії з метою подальшого фінансування путінської жахливої машини знищення в Україні», – сказав Макфол.

Як повідомляв Укрінформ, Президент Володимир Зеленський 29 березня оголосив про створення при ОП групи експертів, які аналізуватимуть вплив застосованих проти російської федерації санкцій.

24 лютого російська федерація розпочала новий етап війни проти України - повномасштабне вторгнення, російські загарбники обстрілюють та бомбардують мирні міста й села України, катують і вбивають мирне населення.

США, ЄС та інші країни ввели та продовжують запроваджувати санкції проти росії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-