російська армія вбила 148 українських дітей

російська армія вбила 148 українських дітей

Укрінформ
Від початку війни в Україні внаслідок бойових дій російських військ 148 дітей загинули, 232 дитини отримали поранення.

Як передає Укрінформ, про це уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомляє в Телеграмі.

"Станом на 8 годину 31 березня 2022 року, за даними Єдиного реєстру досудових розслідувань, а також інших джерел, які потребують підтвердження, з початку вторгнення російської федерації в Україні загинуло 148 дітей та постраждало 232 дитини", - зазначила вона.

Встановити фактичну кількість загиблих і поранених дітей наразі неможливо у зв'язку із веденням в українських містах загарбницькими військами активних бойових дій.

Як повідомляє в Телеграмі Офіс генерального прокурора з посиланням на ювенальних прокурорів, найбільше дітей постраждало в Київській області - 69, Донецькій - 57, Харківській - 53, Чернігівській - 41, Миколаївській - 30, Луганській - 30, Запорізькій - 22, Херсонській - 27, у столиці - 16, у Сумській області - 16, Житомирській - 15.

10 березня в Ізюмському районі Харківської області жінка з дитиною загинули через вибухові травми від авіаудару, який завдали військові російської федерації. 30 березня їхні тіла були знайдені під завалами зруйнованого обстрілами житлового будинку.

12 березня внаслідок обстрілу дитячої лікарні у Маріуполі загинув хлопчик, який перебував там на лікуванні. Ним виявився брат маленької гімнастки Катерини, яка загинула кількома днями раніше.

23 березня у Великоолександрівському районі Херсонської області від отриманих поранень під час обстрілу загинула трирічна дитина.

29 березня у селі Давидів Брід Бериславського району Херсонської області внаслідлок ворожого обстрілу осколкове поранення отримав 14-річний підліток.

30 березня у Чугуївському районі Харківської області внаслідок наїзду автомобіля на незнешкодженні боєприпаси двоє людей загинули, ще п'ятеро, зокрема шестимісячна дитина, отримали поранення.

Того ж дня внаслідок обстрілу Лисичанська Луганської області тяжкі поранення отримали двоє дітей віком 2 і 7 років.

Крім того, під час бомбардувань та обстрілів російськими військами пошкоджені 797 закладів освіти. 76 з них зруйновані повністю.

Найгірша ситуація спостерігається в Донецькій, Харківській, Миколаївській, Сумській, Київській, Херсонській, Житомирській та Чернігівській областях, а також у Києві.

Як повідомляв Укрінформ, за даними ООН, від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну загинули 1179 мирних українців, ще 1860 зазнали поранень.

Фото: Павел Петров

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-