Українські водолази прибули до Румунії на навчання «Дайв – 2021»

Українські водолази прибули до Румунії на навчання «Дайв – 2021»

Фото
Укрінформ
Водолазний підрозділ ВМС ЗСУ прибув до Румунії для участі у багатонаціональних протимінних водолазних навчаннях «Дайв — 2021».

Як передає Укрінформ, про це повідомляє пресслужба Міноборони

«Зведений водолазний підрозділ Військово-Морських сил ЗСУ на борту пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» прибув до військово-морської бази Морських сил Румунії Констанца. Мета візиту — участь у багатонаціональному протимінному водолазному навчанні «Дайв — 2021», яке розпочинається сьогодні, 2 серпня, за участі представників України, США, Болгарії, Румунії та Грузії», - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, загалом навчання «Дайв — 2021» складатиметься з чотирьох фаз та проходитиме в акваторії Чорного моря, в межах територіальних вод Румунії.

Як повідомляв Укрінформ, серія навчань «Дайв» проводиться з 2011 року. Раніше Україна брала у них участь лише як спостерігач. Цього року сили та засоби ВМС ЗСУ братимуть безпосередню участь у навчаннях.

Читайте також: Військові навчання з представниками 15 країн-членів НАТО пройдуть в Україні у вересні

Зокрема, сплановано участь пошуково-рятувального судна «Олександр Охрименко» та зведеного водолазного підрозділу у складі до 30 осіб. Ключовим моментом навчань буде обмін досвідом у здійсненні водолазних спусків для пошуку й знешкодження вибухонебезпечних предметів під водою, а також щодо підривних та інших підводних робіт.

Фото:Міноборони

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-