Кораблі, авіація та артилерія: на Азові провели масштабні навчання ЗСУ

Кораблі, авіація та артилерія: на Азові провели масштабні навчання ЗСУ

Відео
Укрінформ
Кораблі та катери морської охорони Держприкордонслужби та ВМС України спільно з армійською і тактичною авіацією та артилеристами зі складу Об’єднаних сил провели навчання на Приазовському напрямку.

Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

"Військові моряки, прикордонники, армійська та тактична авіація, а також артилеристи зі складу Об’єднаних сил проводили спільні дії з відбиття наступу умовного ворога", - повідомляє прес-служба.

Як зазначається, всі підрозділи були підняті за тривогою та на морі в комплексі відпрацювали взаємодію морського угрупування у складі кораблів та катерів морської охорони Держприкордонслужби та ВМС України.

"В ході навчань були відпрацьовані заходи по виклику авіації, по її наведенню, по наведенню артилерії. Управління здійснювалось з морського буксира "Корець" і я вважаю, що військові моряки, льотчики та артилеристи справились з поставленою задачею", - наголосив командир корабельно-катерної групи ВМС ЗСУ Андрій Агапітов.

Під час переходу морем доглядові команди покращували навички з протидії умовному порушнику, а екіпажі кораблів та катерів відпрацьовували навчання з протипідводнодиверсійної оборони. Їх дії прикривали літаками та вертольотами Об'єднаних сил, а також засобами ППО. Зокрема, було піднято вертольоти МІ-24 та чергову ланку ударних літаків СУ-25, які тренувались наводити на ціль та провели умовний повітряний бій.

Читайте також: Навчання Sea Breeze цьогоріч пройдуть у трьох областях

Як повідомляють в прес-службі, під час навчань гідно показали себе артилеристи, швидко прибувши у визначений район узбережжя, розгорнувшись у бойові порядки та вразивши умовні морські цілі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-