Окупанти залякують

Окупанти залякують "наступом" ЗСУ та "застосуванням хімзброї" - штаб ООС

Укрінформ
Окупанти активно поширюють фейки щодо підготовки ЗСУ до наступу на території так званих "ДНР/ЛНР" та про наміри застосовувати хімічну зброю.

Про це заявив під час брифінгу речник штабу ООС Олексій Жуганов.

"Противник активно поширює дезінформацію про підготовку наших військ до наступу та наміри застосувати хімічну зброю, чим залякує жителів окупованих територій і бойовиків російсько-окупаційних військ, продовжує вести прицільні обстріли позицій Об'єднаних сил зі стрілецької зброї, гранатометів та, не припиняє застосування важкого озброєння. Після нетривалої перерви, ворог відновив застосування артилерії калібру 122 мм. Російсько-окупаційні війська продовжують зосереджувати вогневі зусилля на Приазов'ї та на Луганщині, у районі Бахмутської траси. Спроби відновлення бойових дій фіксуються поблизу Світлодарська", - заявив Жуганов.

Він також поінформував, що протягом минулої доби правоохоронцями зі складу Об'єднаних сил, які несуть службу на стаціонарних та мобільних блокпостах, затримано 5 осіб, причетних до незаконних збройних формувань, виявлено 24 адміністративних правопорушення.

Читайте також: Бойовики за сьогодні тричі обстріляли сили ООС, двоє бійців поранені

Територіальними органами та підрозділами Нацполіції на території Донецької та Луганської областей розкрито: одне вбивство, одне тяжке тілесне ушкодження, п'ять крадіжок, один факт незаконного обігу зброї; два факти незаконного обігу наркотичних засобів. Із незаконного обігу, протягом минулої доби, вилучено 24 набої калібру 5,45 мм.

За минулу добу на підконтрольну Україні територію та з неї прослідувало понад 30 тисяч осіб та майже 4,5 тисячі транспортних засобів, інформує речник штабу ООС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-