АТО: на Луганському напрямку бойовики застосували міномети та 152-мм артилерію

АТО: на Луганському напрямку бойовики застосували міномети та 152-мм артилерію

Карта
Укрінформ
Минулої доби інтенсивність ворожих обстрілів позицій Збройних Сил України в районі проведення АТО не змінилася. Окупанти продовжували грубо порушувати Мінські домовленості,  застосовуючи озброєння заборонених калібрів, у тому числі 152-міліметрові артилерійські системи.

Про це на брифінгу заявив речник Міноборони з питань АТО Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Найгарячіше було на Луганському напрямку, де ворог  прицільно обстріляв опорні пункти Збройних Сил України 16 разів. У шести випадках це було заборонене Мінськими домовленостями озброєння", - сказав речник.

З мінометів 120-го калібру противник відкривав вогонь 6 разів. Під обстрілами опинилися опорні пункти в районі Луганського, Попасної та Кряківки. Загалом у бік сил АТО було випущено 58 мін 120-го калібру.

Гранатомети, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-терористичні війська застосовували в районі населених пунктів  Золоте, Кримське, Лозове, Луганське та Попасна.

У 7 випадках, коли ворожі обстріли становили безпосередню загрозу життю і здоров’ю військовослужбовців, підрозділи Збройних Сил України відповідали противнику вогнем із гранатометів, стрілецької зброї та БМП.

Читайте також: В ОБСЄ кажуть про понад 1 тис. вибухів на Донбасі за добу

На Донецькому напрямку минулої доби зафіксовано 14 вогневих провокацій з боку російсько-окупаційних військ. У більшості випадків противник застосовував тільки стрілецьке озброєння та гранатомети, за винятком н.п. Водяного, де  наші позиції також були обстріляні противником з мінометів калібру 120 мм, а в районі Авдіївки та Мар’їнки застосували  82-мм міномети.

Не обійшлося також без порушень перемир’я і в інших ключових місцях нашої оборони, зокрема в районі Мар’їнки, Водяного, Пісків та шахти Бутівка. Там противник учора важку зброю не застосовував, однак обстрілював наші опорні пункти з гранатометів і піхотного озброєння, сказав Мотузяник.

З метою придушення активності противника, практично в усіх випадках військовослужбовці Збройних Сил України застосовували у відповідь незаборонену Мінськими угодами зброю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-