Керрі наполягає на припиненні вогню в Сирії - Держдеп

Керрі наполягає на припиненні вогню в Сирії - Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Джон Керрі зв'язався в середу по телефону з главами зовнішньополітичних відомств Росії, Туреччини і Катару, закликавши сторони знайти спосіб для укладення угоди про припинення вогню в Алеппо.

Про це повідомив у середу речник Державного департаменту США Джон Кірбі, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Під час цих розмов держсекретар наголосив на необхідності продовження спроб зупинити кровопролиття й насильство, досягнувши справжнього припинення вогню", - підкреслив представник зовнішньополітичного відомства США.

Водночас він зауважив, що перемир'я, про яке було досягнуто домовленості напередодні за посередництва Росії і Туреччини, "очевидно, виявилося недовговічним за вини режиму (Асада – ред.)".

Як повідомляв Укрінформ, станом на середу, проведення технічних переговорів між представниками США, Росії, ООН та інших міжнародних структур у Женеві з питань сирійського врегулювання припинилося. Консультації тривали з 10 грудня.

Водночас, у Вашингтоні визнали, що контроль над Алеппо майже повністю перейшов режиму Асада. У цьому зв'язку американська сторона наголосила, що це не покладе краю війні в Сирії, а найкращим способом розв'язати проблему є переговори щодо негайного перемир'я та запровадження політичного переходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-