В Азербайджані закрили телеканал, що хотів показати інтерв'ю з Гюленом

В Азербайджані закрили телеканал, що хотів показати інтерв'ю з Гюленом

Укрінформ
Уряд Азербайджану вирішив закрити незалежний телеканал ANS у зв'язку з запланованим інтерв'ю з Фетуллахом Гюлен, якого Туреччина вважає натхненником спроби державного перевороту.

Ліцензію телеканалу ANS суд анулював за позовом Національної ради з питань телебачення та радіомовлення Азербайджану.

Про це повідомляє Reuters.

"ANS зайняв позицію, яка суперечила стратегічному партнерству між азербайджанським і турецьким народами, пропонуючи підтримку Фетуллаху Гюлену і його прихильникам, які організували криваві події і призвели до кількох смертей", - йдеться в заяві Національної ради.

Кореспондент ANS взяв інтерв'ю у Гюлена у Вашингтоні, однак телеканал так і не показав його. Представники телеканалу заявили, що рішення суду було недемократичним і планують подати апеляцію.

Відзначається, що в Азербайджані закон дозволяє владі закривати ЗМІ, чиї ефіри пов'язані з екстремістською пропагандою або дискримінацією за етнічною ознакою.

Як повідомляв Укрінформ, спроба військового перевороту сталася в Туреччині в ніч з 15-го на 16 липня, проте вона завершилася повним провалом. Вже на наступний день почалися масові затримання і арешти. Не менш 45 000 осіб були затримані, звільнені або відсторонені від роботи. Після невдалої спроби перевороту в Туреччині на три місяці ввели режим надзвичайного стану, а також призупинили дію Європейської конвенції про права людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-