Конституційна криза є внутрішньою проблемою Польщі - Єврокомісія

Конституційна криза є внутрішньою проблемою Польщі - Єврокомісія

Укрінформ
Кризу навколо Конституційного суду Польщі необхідно розв’язувати у Варшаві.

Такої спільної думки досягли глава польського уряду Беата Шидло та віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс, інформує кореспондент Укрінформу у Польщі.

"Я погоджуюся з пані прем’єром, що конфлікт навколо Конституційного суду є внутрішньою проблемою, розв’язувати яку потрібно в Польщі", - заявив Тіммерманс на прес-конференції після зустрічі у Варшаві.

У свою чергу Шидло зауважила, що уряд і правляча коаліція готові до компромісу з опозиційними силами щодо вирішення проблеми Конституційного суду, а відповідні пропозиції вже є в парламенті.

Вона також додала, що проблема Конституційного суду є внутрішньою проблемою Польщі, і з цим згодні в Єврокомісії. "Але, звичайно, як член Євросоюзу, ми завжди готові на діалог, на інформування про те, які здійснено кроки", - зазначила глава польського уряду.

Конституційна криза триває в Польщі з листопада минулого року. Влада й опозиція звинувачують одна одну в порушенні закону під час призначення суддів КС, що призвело у подальшому до поглиблення кризи й ускладнення роботи цього органу. У січні до суперечки втрутилася Єврокомісія, розпочавши процес попередньої оцінки стану верховенства права у Польщі. Це відбувається на підставі процедури рамкових засад із забезпечення верховенства права, ухвалених Єврокомісією у березні 2014 року. За порушення європейських цінностей зазначена стаття передбачає навіть позбавлення права голосу країни-члена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-