Шидло заявила, що Єврокомісія має проблеми з репутацією і авторитетом

Шидло заявила, що Єврокомісія має проблеми з репутацією і авторитетом

Укрінформ
Проблеми з репутацією має Єврокомісія, а не Польща.

Про це в польському Сеймі, представляючи депутатам інформацію уряду про наміри Єврокомісії оцінити 23 травня стан верховенства права в Польщі, заявила глава польського уряду Беата Шидло, інформує власний кореспондент Укрінформу.

“Польща не веде з європейськими інституціями переговорів, а діалог. Ми ведемо діалог з європейськими інституціями на таких самих умовах, як інші країни. Сьогодні не Польща має проблеми з репутацією й авторитетом, а Єврокомісія”, - заявила Шидло.

За її словами, в Єврокомісії “зараз стає більше тих, хто хоче розвалити Євросоюз, а не забезпечити його розвиток”.

Голова Ради міністрів РП підкреслила, що уряд ніколи не піддаватиметься на ультиматуми ззовні.

Вона звинуватила політиків польських опозиційних партій – “Громадянської платформи”, “Польської селянської партії” і партії “Cучасна” у тому, що вони шкодять державі, оскільки з “радістю і задоволенням” сприймають негативні кроки Єврокомісії проти Польщі.

Вона висловила розчарування з приводу того, що Єврокомісія не може відмежуватися від тиску, який на неї роблять польські опозиційні політики. Натомість уряд Польщі, як наголосила Шидло, налаштований рішуче щодо вирішення конституційної кризи.

Під час дискусії лідер опозиційної партії РО, екс-глава МЗС Польщі  Гжегож Схетина наголосив, що Шидло порушила Конституцію і тому Польщі “соромно за неї”.

У відповідь Шидло звернулася до маршалка Сейму РП Марека Кухцінського висловити спільно позицію з приводу “атаки на Польщу”.

З трибуни Сейму депутат правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Мацей Малецький поінформував, що партія ініціює прийняття резолюції щодо захисту суверенітету Польщі.

Як повідомляв Укрінформ, Єврокомісія у понеділок, 23 травня, може надати оцінку щодо стану верховенства права у Польщі, якщо до цього часу влада не усуне застереження щодо змін до закону про Конституційний суд.

Конституційна криза триває в Польщі з листопада минулого року. Влада й опозиція звинувачують один одного у порушенні закону у ході призначення суддів КС, що призвело у подальшому до поглиблення кризи й ускладнення роботи цього органу. У січні до суперечки втрутилася Єврокомісія, розпочинаючи процес попередньої оцінки стану верховенства права у Польщі. Це відбувається на підставі процедури рамкових засад із забезпечення верховенства права, ухвалених Єврокомісією у березні 2014 року. За порушення європейських цінностей зазначена стаття передбачає навіть позбавлення права голосу країни-члена.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-