Обама та Ердоган обговорили спільну боротьбу з тероризмом

Обама та Ердоган обговорили спільну боротьбу з тероризмом

Укрінформ
Барак Обама та Таїп Ердоган телефоном обговорили питання посилення взаємодії у боротьбі із тероризмом.

Про це із посилання на джерела у адміністрації президента Туреччини інформує Reuters.

«Президент США Барак Обама та президент Туреччини Таїп Ердоган пообіцяла продовжити співпрацю у боротьбі із тероризмом, особливо ІДІЛ та бойовиками Робітничої партії Курдистану», - пише агенція.

Обидва лідери також домовилися, що питання боротьби проти тероризму серед інших будуть порушені під час візиту віце-президента США Джо Байдена до Туреччини у суботу.

Агентство додає, що впродовж телефонної розмови Обама також висловив співчуття з приводу організованого ІДІЛ терористичного акту у Стамбулі, який забрав життя 10 громадян Німеччини, та нападу бойовиків Робітничої партії Курдистану у провінції Діярбакир.

Reuters зазначає, що Туреччина, яка є активним учасником очолюваної США коаліції з протидії ІДІЛ у Сирії та Іраку, останнім часом все частіше стає мішенню сунітських мусульманських бойовиків. Окрім цього, після припинення дворічного перемир’я, у населених переважно курдами південно-східних провінціях Туреччини тривають найактивніші за останні два десятиліття сутички із бойовиками Робітничої партії Курдистану.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-