Держдеп: Росія витрачає на пропаганду $1,4 млрд щороку

Держдеп: Росія витрачає на пропаганду $1,4 млрд щороку

Укрінформ
Уряд Російської Федерації виділяє щороку 1,4 мільярди доларів для забезпечення роботи складної системи пропаганди, яка подає викривлене бачення Кремля на події у світі на 30-ти мовах.

Про це заявив у вівторок під час слухань в Сенаті США заступник помічника держсекретаря США з питань Європи та Євразії Бенджамін Зіфф, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми всі чули популярні приспіви Кремля про те, що російських солдат немає в Україні, що Україна перебуває на межі краху", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Попри те, що багато з таких тверджень з легкістю можна спростувати, "їх цілодобове повторення має на меті посіяти сумнів, плутанину, підозру, а також викликати запитання до очевидних і простих істин", наголосив Зіфф.

"Кремль виділяє на ці зусилля $1,4 млрд на рік для забезпечення всеохоплюючої роботи пропагандистської машини як всередині країни, так і за кордоном. За твердженнями, вона охоплює 600 млн людей у 130 країнах по всьому на 30-ти мовах", - зауважив представник зовнішньополітичного відомства США.

Крім того, за його словами, російський уряд використовує створені ним аналітичні установи та неурядові організації в сусідніх країнах, "щоб сприяти досягненню власних цілей у просуванні хибних версій Кремля, зображуючи Захід як загрозу, підриваючи довіру до незалежних ЗМІ, а також західних інститутів і цінностей".

В умовах наступу Кремля на правду, вільний доступ до надійної і достовірної інформації, існують можливості для протистояння та захисту, наголосив чиновник.

"Державний департамент зосередив свої зусилля на підтримці незалежних ЗМІ, поліпшенні доступу до високоякісної та об'єктивної інформації, викритті хибних тверджень, а також на зміцненні потенціалу громадянського суспільства. Зрештою, істина повинна бути відкритою, а не продиктованою", - заявив представник дреждепу.

При цьому, підкреслив він, потужна незалежна журналістика "є ключовим елементом у будь-якій демократії, і, зрештою, повинна превалювати над дезінформацією і пропагандою".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-