Українська діаспора хоче допомогти ЄС боротися з пропагандою Росії

Українська діаспора хоче допомогти ЄС боротися з пропагандою Росії

Укрінформ
Світовий конгрес українців готовий долучитися до глобальної мережі з протидії російській пропаганді та дезінформації, що координується групою стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішньої діяльності.

Світовий конгрес українців (СКУ) готовий долучитися до глобальної мережі з протидії російській пропаганді та дезінформації, що координується групою стратегічних комунікацій Європейської служби зовнішньої діяльності.

Про це йдеться у зверненні Світового конгресу українців до Єврокомісара Фредеріки Могеріні з приводу затвердження Європейським Союзом Плану дій щодо стратегічних комунікацій.

«СКУ охоче співпрацюватиме з європейськими інституціями, зацікавленими у ефективній протидії російській дезінформації та пропагуванні основоположних свобод у світі», - повідомили у Світовому конгресі українців.

Комітет готовий надати свої канали для поширення правдивої інформації та посприяти у налагодженні відносин з офіційною владою України.

«За умов подібної співпраці СКУ зможе надати канали комунікації через свою потужну мережу членів та партнерських організацій по всьому світу, включно із двадцятьма п’ятьма членами ЄС, а також залучити свої контакти із органами української влади», - наголосили у СКУ.

Водночас, на переконання президента СКУ Євгена Чолія, ЄС слід вжити рішучіших заходів щодо протидії російській дезінформації, ніж це затверджено Планом дій.

«СКУ переконаний, що План дій вимагає активніших заходів, спеціально розроблених для боротьби з російською інформацією, він має протидіяти складному характеру інформаційних маніпуляцій та зупиняти їх вплив на ключові демократичні цінності європейської спільноти і Західної цивілізації», - підкреслив Чолій.

Як повідомляв Укрінформ, у Євросоюзі розпочали координацію глобальної мережі з протидії російській пропаганді і дезінформації. Проект, що отримав назву «Руйнування Міфів», об’єднав експертів, журналістів, дослідницькі центри, громадські неурядові організації та політиків. Вони на добровільних засадах повідомлятимуть про виявлені в інформаційному середовищі матеріали, що поширюються у межах російської пропагандистської та дезінформаційної кампанії та мають на меті підривати європейські прагнення східних партнерів, компрометацію європейських цінностей, руйнування європейської єдності.

Група стратегічних комунікацій узагальнюватиме отримані матеріали, відзначатиме актуальні тенденції щодо ведення російської пропаганди, узагальнюватиме передовий досвід із протидії цій інформаційній агресії та поширюватиме об’єктивну і правдиву інформацію.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-