Канада дасть $10 мільйонів на боротьбу з російською пропагандою

Канада дасть $10 мільйонів на боротьбу з російською пропагандою

Укрінформ
Правляча партія Канади обіцяє створити 10-мільйонний фонд для фінансування медіа, що боротимуться із російською пропагандою.

Про це йдеться у відповіді керівниці виборчого штабу Консервативної партії Канади Дженні Бірн на запит Конгресу українців Канади, який є у розпорядженні Укрінформу.

"Переобраний Консервативний уряд допоможе Україні протистояти путінській машині пропаганди. Ми започаткуємо "Цифровий Фонд Свободи" та протягом чотирьох років вкладемо у нього 10 млн дол. для допомоги міжнародним групам та незалежним медіа у протидії російській пропаганді в Україні та Східній Європі", - зазначила Бірн.

Вона наголосила, що російська інформаційна війна проти України стала частиною військового вторгнення. "Путін веде інформаційну війну проти України з використанням телебачення, Інтернету та соціальних медіа як складову військового вторгнення. Метою цього є поширення дезінформації та маніпулювання громадською думкою", - підкреслила керівник виборчого штабу Консервативної партії.

Нагадаємо, 19 жовтня в Канаді пройдуть федеральні вибори, за результатами яких буде сформовано новий уряд. Наразі опитування свідчать, що найбільшу підтримку населення має опозиційна Ліберальна партія, від якої на 4% відстає Консервативна. Нині більшість у парламенті країни має Консервативна партія, а посаду прем'єр-міністра вже 10 років обіймає її лідер - Стівен Харпер, відомий своєю проукраїнською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-