Брюссель на період пасхальних канікул безкоштовно відкриває для студентів двері всіх музеїв

Брюссель на період пасхальних канікул безкоштовно відкриває для студентів двері всіх музеїв

Укрінформ
Студенти університетів Брюсселя зможуть під час Пасхальних канікул безкоштовно відвідувати всі музеї бельгійської столиці, в рамках проєкту, що покликаний допомогти організувати дозвілля молоді під час кризи коронавірусу та пов’язаних з нею обмежень.

Як повідомляє Укрінформ, про це в понеділок йдеться у публікації бельгійського видання «The Brussels Times».

«Студенти вищих навчальних закладів отримають вільний вхід до 22 музеїв у Брюсселі та навколо нього на період Пасхальних канікул, з 3 по 18 квітня, в рамках проєкту «Безкоштовні музеї для студентів». Ця акція проводиться у відповідь на ізоляцію, з якою стикаються молоді люди під час кризи (коронавірусу)», - йдеться у повідомленні.

Як зазначає видання, ініціативу започаткували 7 найвідоміших музеїв Брюсселя, до яких невдовзі приєдналися ще 15 муніципальних регіональних, федеральних та приватних музеїв міста, включаючи відомі в Європі експозиції ретро-авто «АвтоСвіт», Брюссельський музей дизайну ADAM, Музей музичних інструментів та Музей Африки в передмісті столиці Тервюрен.

«Культура є важливою не лише для нашого соціального проєкту солідарності, вона є незамінною для нашого добробуту та розвитку, вона надає так необхідний кисень для студентського життя, яке було заблоковано на довгі місяці», - зауважила з цього приводу Дельфін Хоуба (Delphine Houba), член Брюссельського муніципалітету з питань культури, туризму та масових подій.

Читайте також: Хмельниччина пропонує туристичний маршрут вихідного дня

Як вже повідомлялося, з п’ятниці 26 березня та на наступні 4 тижні в Бельгії введений посилений режим обмежень у зв’язку із новим сплеском пандемії COVID-19.

В країні знову заборонено спілкування у групах понад 4 осіб, припинили діяльність всі перукарні, салони краси та інші «контактні» сфери послуг, обмежено діяльність всіх торговельних установ, за виключенням продовольчих магазинів та аптек, а в учнів шкіл та у студентів розпочалися вимушені подовжені канікули, які можуть тривати до кінця квітня.

Фото з відкритих джерел 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-