На Закарпатті масово проводять курси першої меддопомоги для населення

На Закарпатті масово проводять курси першої меддопомоги для населення

Укрінформ
На Закарпатті масово проводять курси першої медичної допомоги, заняття організовують на площах міст, в бібліотеках та благодійних фондів і навіть на полігоні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Більшість із курсів пройдуть у місті Ужгород, обласному центрі Закарпаття, їх проведуть за участю відомих у місті волонтерів, співробітників Червоного Хреста та професійних військових і медиків.

Так, перші такі заняття впродовж наступних днів відбудуться в четвер, 24 лютого, о 13 годині на площі Театральній в Ужгороді, тут вчитимуть наданню першої меддопомоги військові медики 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади.

Згодом, о 16 годині, вишкіл із надання меддопомоги проведуть у читальній залі обласної бібліотеки в Ужгороді. Усіх охочих вчитимуть принципам першої допомоги, проводити серцево-легеневу реанімацію та зупиняти кровотечі.

У п'ятницю на полігоні в Оріховиці під Ужгородом військові проведуть вишкіл для медиків екстреної допомоги, долучитися до навчань можуть інші охочі - за попереднім записом.

Читайте також: Медична допомога та військова підготовка: у Києві пройшли навчання для цивільних

Водночас, один із благодійних фондів Ужгорода запроваджує серію медичних курсів - в офісі "Фонду Андрія Півня", їх проводитимуть щотижня у п'ятницю та суботу за попереднім записом.

Тривалість занять на курсах першої меддопомоги різниться: від двох годин до півдня. Утім, на всі вишколи громадян просять записуватися наперед. Плати за курси немає, як правило, усі вишколи є безкоштовними. Обмежень за віком чи гендерним принципом щодо бажаючих пройти курси першої медичної допомоги також не встановлено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-