Хмельниччина пропонує туристичний маршрут вихідного дня

Хмельниччина пропонує туристичний маршрут вихідного дня

Фото
Укрінформ
На Хмельниччині туристів запрошують у подорож вихідного дня з відвідуванням сакральних споруд, палацу та парку.

Як передає Укрінформ, про це у Фейсбуці повідомляє Хмельницький туристично-інформаційний центр.  

Туристичний маршрут розпочинається у Хмельницькому, а далі мандрівникам пропонують відвідати Свято-Покровську церкву-фортецю в Сутківцях, що за своєю архітектурою і планувальною схемою не має аналогів в Україні. Це мурована сакральна споруда оборонного типу ХV-ХVІ століття. Нині Покровська церква – діючий храм і музей. Вона – один із найдавніших в Україні оборонних храмів і єдиний середньовічний оборонний храм тетраконхового типу. Найближчий аналог церкви-донжону – донжон в Етампі (Франція).

Наступні локації – церква святого Михаїла Архангела у Зінькові, прогулянка Малієвецьким парком та можливість зробити фото біля палацу Орловських у Маліївцях.

Читайте також: На Хмельниччині весняний туристичний сезон радять розпочати з палаців

Церква у Зінькові – дерев'яна на кам'яному фундаменті сакральна споруда з дерев'яною дзвіницею, одна з найвиразніших пам'яток подільської дерев'яної церковної архітектури.

Малієвецький парк – парк-пам'ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення, закладений наприкінці XVIII ст. як частина маєтку поміщиків Орловських. Тут мальовничі ландшафти, облаштовані доріжки, природні джерела, створено два ставки з острівком, а також штучний водоспад. З рослинності парку особливу цінність становлять 200-річні сосни Веймутові, а також сосна чорна, сосна європейська, ялина колюча, модрина польська, бук лісовий, горіх чорний. Є стара бузкова алея і 300-річний ясен звичайний.

Фото: wikiwand.com
Фото: wikiwand.com

Подорож завершить костел святого Йосипа Обручника у Підлісному Мукарові. Це кам'яний римо-католицький храм у стилі пізньої неоготики, збудований у середині XIX століття.

Після повернення у Хмельницький туристам обіцяють нагоду пройтися вечірнім містом.

Фото: @khmeltravel

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-