МЗС Литви: Єдиний спосіб закінчити війну - надати Україні більше зброї

МЗС Литви: Єдиний спосіб закінчити війну - надати Україні більше зброї

Укрінформ
Міністр закордонних справ Литви Габріелюс Ландсбергіс переконаний, що єдиним способом закінчити російську війну проти України є надання їй західними союзниками зброї, зокрема танків.

Як передає Укрінформ, про це він заявив у інтерв’ю CNN у понеділок.

"Усе ще триває дискусія на Заході про закінчення війни, і є ті, хто вважає, що, можливо, заморожений конфлікт був би кращим, з чим я повністю не згоден, – сказав Ландсбергіс. – Таке мислення, на мою думку, становить для деяких країн головну перешкоду в наданні зброї, якої потребують українці".

Читайте також: Зеленський у парламенті Литви: Цей рік – вирішальний, агресор має бути розбитий

На запитання, чи повинні німці робити більше для України, Ландсбергіс дав ствердну відповідь, зазначивши, що багато країн раніше закупили танки німецького виробництва.

"Вони готові відправити танки в Україну. Поки що вони не отримали зеленого світла від Берліна, і я дуже сподіваюся, що це може змінитися, відтак зменшиться тиск на саму Німеччину", - пояснив він.

Читайте також: Британія допоможе Україні попри тимчасове послаблення власних сил – генерал Сандерс

Як повідомляв Укрінформ, США й Німеччина оголосили про надання Україні систем протиповітряної оборони Patriot.

У понеділок міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес оголосив про виділення Україні найбільшого за весь час пакета військової підтримки. Водночас він заявив членам парламенту про необхідність реінвестувати у війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-