Британія допоможе Україні попри тимчасове послаблення власних сил – генерал Сандерс

Британія допоможе Україні попри тимчасове послаблення власних сил – генерал Сандерс

Укрінформ
Передача Україні масштабного пакета оборонної допомоги суттєво посилить військові спроможності ЗСУ – попри тимчасове послаблення самих збройних сил Сполученого Королівства.

Про це заявив у понеділок Командувач британської армії генерал Патрік Сандерс, який водночас наголосив на необхідності відновити боєздатність британських військ якнайшвидше, передає Укрінформ із посиланням на Бі-бі-сі.

«Україна знайде гарне застосування британській допомозі в боротьбі з росією», - наголосив генерал у внутрішньому зверненні до британських військ.

Він підкреслив, що поразка росії в Україні «зробить нас безпечнішими».

Читайте також: Британія забезпечить можливість українців захистити свою країну – Сунак

Водночас, за його словами, передача ЗСУ значної частини військової техніки та боєприпасів також «тимчасово послабить» британську армію. Тому, за його словами, життєво важливо, щоби боєздатність армії була відновлена швидкими темпами.

«Немає сумнівів, що зроблений нами вибір вплине на нашу здатність мобілізувати армію проти гострої й сталої загрози з боку росії та виконувати наші зобов’язання перед НАТО», – додав він.

Читайте також: Зеленський подякував Британії за новий пакет військової допомоги - саме те, чого потребує Україна

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок міністр оборони Сполученого Королівства Бен Воллес оголосив про виділення Україні найбільшого за весь час пакета військової підтримки. Водночас він заявив членам парламенту про необхідність реінвестувати у війська.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-