Британія оголосила найбільший пакет військової допомоги для України

Британія оголосила найбільший пакет військової допомоги для України

Укрінформ
Уряд Великої Британії передасть найбільший пакет військової допомоги для України на тлі російської агресії проти країни.

Як передає Укрінформ, про це у Палаті громад заявив міністр оборони Великої Британії Бен Воллес.

«Сьогодні я можу оголосити про найбільший пакет військової допомоги на сьогодні для пришвидшення українського успіху», - сказав він.

За словами Воллеса, до пакета військової допомоги для України увійшла рота танків типу Challanger 2, вісім САУ AS90 (при цьому інші дві батареї будуть надходити поступово), 100 одиниць бронетехніки, включаючи БТР FV430 Bulldog, пакет для розмінування на 28 млн фунтів, десятки БПЛА, 100 тисяч артилерійських снарядів, сотні «вдосконалених ракет», включаючи Starstreak, а також запасні частини для сотні українських танків та бронемашин.

Він додав, що, частину танків та САУ Британія передасть зі своїх запасів, частину буде куплено.

«Сьогоднішній пакет є великим збільшенням українських можливостей. Це означає, що вони можуть перейти від (фази — ред.) «існування» до «видворення росіян з української землі», - зазначив міністр оборони.

Читайте також: Концерн Rheinmetall зможе поставити танки Leopard Україні не раніше 2024 року

Як повідомляв Укрінформ, днями прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час телефонної розмови з Президентом Володимиром Зеленським підтвердив рішення його уряду надати Україні танки Challenger 2.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-