Сунак підтвердив Зеленському рішення Британії надати Україні танки Challenger 2

Сунак підтвердив Зеленському рішення Британії надати Україні танки Challenger 2

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак під час телефонної розмови з Президентом Володимиром Зеленським підтвердив рішення його уряду надати Україні танки Challenger 2.

Про це йдеться в повідомленні офісу британського Прем’єра, передає Укрінформ.

«Лідери обговорили поточну ситуацію у війні росії проти України, де послідовні перемоги України відкидають російські війська назад, що посилює їхні військові та моральні проблеми. Вони погодилися з необхідністю скористатися цим моментом для прискорення глобальної військової та дипломатичної підтримки України», - йдеться в повідомленні.

В ньому зауважується: «Прем’єр-міністр окреслив амбіції Великої Британії посилити нашу підтримку України, в тому числі шляхом надання танків Challenger 2 та додаткових артилерійських систем».

Читайте також: Рішення Британії стануть сигналом для інших країн: Зеленський поговорив з Сунаком

Сунак і Зеленський привітали інші міжнародні зобов’язання у цьому ключі, зокрема пропозицію Польщі передати Україні роту танків Leopard.

«Прем'єр-міністр підкреслив, що він та весь уряд Великої Британії будуть активно працювати з міжнародними партнерами, щоб якомога швидше надати Україні таку підтримку, яка дозволить їй використати свою перевагу, виграти цю війну та забезпечити міцний мир», - ідеться в повідомленні.

У свою чергу, міністр оборони Олексій Резніков, коментуючи рішення Великої Британії надати Україні бойові танки Challenger 2 наголосив: "З танками натівського типу ми будемо рухатися до перемоги набагато швидше".

Як повідомляв Укрінформ, раніше британське видання The Sun повідомило, що уряд Великої Британії прийняв рішення надати Україні танкову роту основних бойових танків Challenger 2, чотири з яких будуть передані негайно та ще вісім трохи пізніше.

В Офісі Президента подякували Великій Британії за надання нового оборонного пакета.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-