Британія надасть Україні 12 танків «Челленджер» – ЗМІ

Британія надасть Україні 12 танків «Челленджер» – ЗМІ

Укрінформ
Уряд Великої Британії надасть Україні танкову роту основних бойових танків Challenger 2 – чотири негайно та вісім трохи пізніше.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє у суботу британське видання The Sun із посиланням на анонімного співрозмовника у британському уряді.

"Прем'єр-міністр Ріші Сунак відправить танкову роту в Україну напередодні весняного наступу. Бронетехніка буде доставлена в рамках зусиль з повернення територій, захоплених російськими військами з моменту вторгнення майже рік тому", - йдеться у повідомленні.

Співрозмовник видання на Даунінг-стріт повідомив, що прем'єр-міністр Сунак у суботу поінформує Президента України Володимира Зеленського про ці наміри, зазначивши, що він "хоче, щоб наші дії говорили голосніше, ніж слова".

"Група з чотирьох танків Challenger 2 буде доставлена в Східну Європу негайно, а ще вісім - незабаром після цього", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що цього тижня глава британського уряду провів переговори з керівниками оборонних і безпекових відомств, повідомивши їм, що доставка танків в Україну має бути оперативним пріоритетом.

Читайте також: У Дуди кажуть, що міжнародна коаліція задля передачі танків Україні вже існує

Як повідомлялося, президент Польщі Анджей Дуда під час візиту до Львова заявив про намір передати Україні роту танків німецького виробництва Leopard 2. У зв‘язку з цим посилюється тиск на канцлера ФРН Олафа Шольца, який тривалий час відмовляється прийняти рішення про постачання Україні цих танків.

Раніше в інтерв’ю ABC керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов висловив думку, що найзапекліші бої розпочнуться в березні. За його словами, Україна планує великий наступ навесні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-