У Дуди кажуть, що міжнародна коаліція задля передачі танків Україні вже існує

У Дуди кажуть, що міжнародна коаліція задля передачі танків Україні вже існує

Укрінформ
Міжнародна коаліція у справі передачі Україні танків, зокрема Leopard 2, фактично вже існує, і Німеччині варто приєднатися до неї.

Про це в ефірі радіо Plus заявив голова канцелярії президента Польщі Павел Шрот, передає Укрінформ.

“Коаліція країн-союзників, у рамках якої мають бути реалізовані ці заходи, фактично, вже функціонує. Участь у цій коаліції задекларували, наприклад, Фінляндія, Данія, а також Велика Британія, яка, звісно, має не Leopard, а танки власної розробки Challenger. Тому ми можемо говорити про широку коаліцію, і німецькі політики повинні це брати до уваги”, - наголосив Шрот.

Він додав: якщо німці раціонально оцінюють те, яким чином НАТО має дбати про свою безпеку, і як активно має підтримувати Україну в захисті своєї території та всієї Європи, то вони “повинні прийняти позитивне рішення”.

Читайте також: Польща може бути лобістом у постачанні танків Leopard для України - Зеленський

Своєю чергою речник уряду Польщі Пьотр Мюллер під час брифінгу для ЗМІ у Сеймі повідомив, що Варшава формує “якомога ширшу коаліцію” і розраховує, що Німеччина все ж таки приєднається до неї.

Як повідомлялося, президент Польщі під час візиту до Львова заявив про намір передати Україні роту танків Leopard 2. У зв‘язку з цим посилюється тиск на канцлера ФРН Олафа Шольца, який тривалий час відмовляється прийняти рішення про постачання Україні цих танків. Тим часом речниця уряду Німеччини Крістіана Гоффманн повідомила, що ні Польща, ні інші країни, не зверталися до ФРН по дозвіл на передачу Україні бойових танків Leopard 2.

Фото:Philipp Schulze/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-