Польща може бути лобістом у постачанні танків Leopard для України - Зеленський

Польща може бути лобістом у постачанні танків Leopard для України - Зеленський

Укрінформ
Польща самотужки не може надати Україні значну кількість танків Leopard 2, але може стати лобістом цього процесу серед країн Заходу.

Про це в інтерв’ю польському телеканалу TVP сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

“Польща самотужки не в змозі надати нам таких обсягів зброї, оскільки з боку росії є тисячі танків, БМП, БТРів, які росія отримала у спадок від колишнього СРСР. Але Польща може бути цим двигуном, може бути і є лобістом (щодо надання Україні зброї – ред.)”- наголосив Зеленський.

Він додав, що у стратегічному плані Польща і Литва можуть розпочати акцію збору танків Leopard 2 для України.

Зеленський зауважив, що різні країни мають різноманітну техніку, і від них є різні сигнали щодо її передачі Україні. Він назвав зрозумілим те, що Польща може передати Україні стільки танків, скільки зможе, і що це рішення не лише президента, а й уряду, прем’єр-міністра, воно також залежить від підтримки польського суспільства.

Читайте також: Польський експерт розповів, скільки танків Leopard 2 потрібно ЗСУ

“Але правда така, що перші кроки щодо розблокування постачання танків для України ми очікуємо від найближчих партнерів. Це діє так: ти маєш показувати приклад, хтось завжди має бути першим. За вами підуть інші країни, які мають більше такої техніки, тоді вони рухатимуться швидше”, - наголосив Зеленський.

Він додав, що цей крок Польщі і Литви дозволить Україні вести переговори з іншими країнами, наводячи їм цей приклад: “Хтось вже зробив такий крок, допоможіть і ви нам – підтримайте Україну”.

Як відомо, під час зустрічі лідерів Люблінського трикутника у Львові оголошено про передачу Польщею Україні роти танків Leopard 2. Своєю чергою Литва оголосила про передачу Україні зенітних систем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-