Концерн Rheinmetall зможе поставити танки Leopard Україні не раніше 2024 року

Концерн Rheinmetall зможе поставити танки Leopard Україні не раніше 2024 року

Укрінформ
Німецька промисловість може підготувати танки Leopard для відправки в Україну, якщо таке рішення буде ухвалено урядом ФРН, не раніше наступного року.

Про це виданню Bild сказав генеральний директор концерну Rheinmetall Армін Паппергер, передає Укрінформ.

«Навіть якщо рішення про те, що ми можемо відправити наші танки Leopard до Києва, буде прийнято завтра, поставка триватиме до початку наступного року», – заявив Паппергер.

За його словами, відремонтовані бойові танки Leopard спочатку мають бути переобладнані для воєнних дій, перш ніж їх можна буде доставити в Україну. Ремонт триватиме майже рік, техніку не тільки перефарбовують, її потрібно переобладнати для використання на війні. Їх повністю демонтують, а потім відновлюють, пояснив директор.

Наразі на складах Rheinmetall є 22 списані танки Leopard-2 і 88 машин попередньої моделі Leopard-1. Без замовлення компанія не може почати приводити танки до ладу, оскільки це коштує кілька сотень мільйонів євро. «Rheinmetall не може передфінансувати це», — зауважив Паппергер.

Він визнав, що танки виробництва його підприємства могли би зіграти вирішальну роль у війні в Україні. «Основний бойовий танк Leopard надзвичайно важливий для наступальних дій і повернення території… З основними бойовими танками армія може прорвати ворожі лінії та припинити тривалу окопну війну», — зазначив керівник концерну.

Водночас він повідомив, що Rheinmetall готовий поставити обіцяні 40 БМП Marder, але лише в разі, якщо Греція погодиться зачекати та якщо про це попросить уряд, чого поки зроблено не було. На майданчиках підприємства стоять готові 20 БМП – перший транш тих, які мають бути передані Греції в обмін на військову техніку, яку вона передала Україні раніше, решта буде готова в квітні. Загалом на складах концерну зберігаються 140 БМП, ремонт їх і підготовка до бойових дій триває 7-8 місяців.

На сайті федерального уряду зазначається, що БМП будуть поставлені як із запасів промисловості, так і Бундесверу. Берлін запевнив, що машини будуть поставлені в першому кварталі.

Компанія Rheinmetall також почала виробництво боєприпасів для САУ Gepard для України.

«У червні-липні ми завершимо виробництво першої партії боєприпасів. До середини наступного року ми поставимо в Україну 300 тис. боєприпасів», – сказав гендиректор. Він сподівається, що така кількість забезпечить потреби ЗСУ, та проблема боєприпасів для САУ буде вирішена.

Читайте також: Моравецький їде до Берліна, щоб переконати Шольца передати Україні танки Leopard

У Німеччині триває запекла дискусія щодо можливого постачання в Україну бойових танків Leopard. Останнє слово – за канцлером, який досі дуже стримано ставиться до цього.

Фото: Bild

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-