Моравецький їде до Берліна, щоб переконати Шольца передати Україні танки Leopard

Моравецький їде до Берліна, щоб переконати Шольца передати Україні танки Leopard

Укрінформ
Прем’єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький вирушить у понеділок з візитом до Берліна, де переконуватиме канцлера ФРН Олафа Шольца та німецьких політиків про необхідність передачі Україні танків Leopard 2.

Про це заявив в суботу в ефірі радіо RMF.FM голова Ради міністрів Польщі Матеуш Моравецький, передає Укрінформ.

“У понеділок я перебуватиму в Німеччині, в Берліні. Зокрема, розмовлятиму з представниками різних політичних груп на тему леопардів (танків Leopard 2 – ред.) і звідти поїду в інше місце”,- поінформував Моравецький.

Він зауважив, що не знає, чи йому вдасться переконати німецького канцлера Олафа Шольца про передачу танків, зазначаючи, що навряд чи Берлін прийме таке рішення найближчим часом.

Читайте також: Польща може бути лобістом у постачанні танків Leopard для України - Зеленський

“Це процеси, які потребують більш тривалого обговорення, але тиск повинен бути постійним. Минуле рішення (про передачу Україні ЗРК Patriot – ред.) німці прийняли за півтора місяця. Вони говорили, що ракети Patriot лише для Польщі, але після тиску погодилися відправити їх в Україну”,- підкреслив Моравецький.

Польський прем’єр підкреслив, що Польща є країною, яка знову організовує допомогу для України.

“Їхня боротьба – це також боротьба за безпеку Польщі. Тому кілька тижнів тому я розмовляв із канцлером Шольцем у Брюсселі про те, щоб ці сучасні танки також передати Україні. Для ефективної боротьби з цією варварською злочинною агресією росії потрібна сучасна техніка. Ми про це говоримо також і з іншими партнерами: фінами, данцями й іншими країнами, які також мають на озброєнні сучасні танки”,- наголосив глава польського уряду.

Читайте також: У Дуди кажуть, що міжнародна коаліція задля передачі танків Україні вже існує

Як повідомлялось, президент Польщі повідомив під час свого нещодавнього візиту до Львова про передання Україні роти танків Leopard 2. У зв‘язку з цим посилюється тиск на канцлера ФРН Олафа Шольца, який тривалий час відмовляється прийняти рішення про постачання Україні бойових танків Leopard 2. Водночас, у п’ятницю речниця федерального уряду Німеччини Крістіана Гоффманн повідомила, що Польща, або інші країни, не зверталися по дозвіл до ФРН на передання Україні бойових танків Leopard 2.

Фото: Pasi Peiponen / Yle

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-