У білорусі власників сайтів зобов'язали давати КДБ онлайн-доступ до баз даних

У білорусі власників сайтів зобов'язали давати КДБ онлайн-доступ до баз даних

Укрінформ
Самопроголошений президент білорусі олександр лукашенко підписав указ, згідно з яким власників білоруських сайтів зобов'яжуть надавати КДБ та Оперативно-аналітичному центру (ОАЦ) онлайн-доступ до баз даних користувачів та провайдерів зв'язку.

Про це повідомляється в указі, опублікованому 21 жовтня.

Згідно з указом № 368 «Про взаємодію операторів електрозв'язку, постачальників послуг електрозв'язку та власників інтернет-ресурсів з органами, які здійснюють оперативно-розшукову діяльність» влада білорусі має намір створити інформаційну систему електронної взаємодії зі спецслужбами — «систему технічних засобів для забезпечення оперативно-розшукових заходів (СОРЗ) )». Її розробкою займеться «Центр цифрового розвитку», а власником та оператором буде «БелГИЭ».

ОАЦ і КДБ складатимуть списки «постачальників послуг електрозв'язку» та власників сайтів, які мають доєднатися до системи «на безоплатній основі». Вони повинні реєструватися в інформаційній системі протягом місяця, а протягом трьох місяців — надати ОАЦ і КДБ: «цілодобовий віддалений доступ до баз даних, автоматизованих систем, які містять інформацію про користувачів, надані цим користувачам послуги електрозв'язку, інтернет-послуги, а також послуги, які надані з використанням інтернет-ресурсу і не є послугами електрозв'язку, інтернет-послугами».

Читайте також: білорусь несе відповідальність за війну нарівні з росією - президент Литви

Якщо провайдери та власники сайтів не зможуть підключитися до СОРЗ, їх можуть заблокувати за рішенням ОАЦ і КДБ.

24 лютого росія розпочала новий етап війни з Україною – повномасштабне вторгнення. Воно здійснювалося і здійснюється в тому числі і з території білорусі.

Фото: TUT.BY 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-