білорусь несе відповідальність за війну нарівні з росією - президент Литви

білорусь несе відповідальність за війну нарівні з росією - президент Литви

Укрінформ
Президент Литви Гітанас Науседа вважає, що "білорусь у повному обсязі бере участь у війні" з Україною, відповідно вона має нести відповідальність нарівні з росією.

Як повідомляє Укрінформ, про це повідомляє Delfiз посиланням на адміністрацію президента.

«Бачимо рухи у білорусі, які доводять, що частину мобілізованих військових направляють або мають намір їх відправляти воювати в Україну через територію білорусі. Це очевидні докази, що білорусь у повному обсязі бере участь у цій війні. Тобто стає відповідальною так само, як і росія за наслідки цієї війни», – зазначив Науседа.

З урахуванням активного включення білорусі у військові дії, Президент Литви ще раз закликав до посилення санкцій щодо режимів кремля та мінська.

«Ось чому ми вважаємо, що слід далі боротися за посилення санкцій. Я думаю, що ті санкції, які ми застосували, вже дають результат, і росія має менші можливості фінансувати цю війну. Однак для того, щоб повністю припинити і бажання, і можливості продовжувати здійснювати широкомасштабні операції в Україні, ми маємо перейти до дев'ятого пакету санкцій», – сказав Науседа.

Читайте також: Президент закликав Єврораду посилити санкції проти рф, білорусі та Ірану

Як повідомляв Укрінформ, Генштаб ЗСУ заявляв, що зростає загроза поновлення наступальних дій рф на північному фронті, на західній ділянці українсько-білоруського кордону - з метою перерізати логістичні шляхи постачання Україні озброєння та техніки від міжнародних партнерів.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-