Президент закликав Єврораду посилити санкції проти рф, білорусі та Ірану

Президент закликав Єврораду посилити санкції проти рф, білорусі та Ірану

Відео
Укрінформ
Володимир Зеленський закликав ЄС посилити санкції проти російської федерації, Ірану й білорусі та направити на українсько-білоруський кордон міжнародних спостерігачів.

Про це він зазначив у зверненні до Європейської Ради, повідомляє Укрінформ.

"Нові потужні санкції і проти росії, і проти Ірану – за спільництво з державою-терористом. Хоча ми знищили тільки за цей місяць понад 200 іранських дронів, а десятки таки влучили по різних цілях, представники Ірану досі брешуть, ніби вони не передавали дрони росії", - сказав Зеленський.

Глава держави підкреслив, що рф має заплатити за терор, і це має бути відображено у дев’ятому санкційному пакеті ЄС.

Також, за його словами, Іран має бути позбавлений будь-якої можливості та навіть бажання постачати хоча б комусь такі дрони.

"Добре, що вже є перший крок: схвалені нові індивідуальні санкції проти іранських діячів і компаній. Але кілька осіб і компаній – це ще не відповідальність. Потрібні більш системні кроки", - зазначив Президент.

Зеленський пояснив, що зараз потрібно зробити все, щоб і цей терористичний план російського керівництва провалився й ніколи знову енергосистема будь-якої країни не перетворювалась на поле бою.

"Саме зараз на прикладі росії та Ірану ми маємо змогу показати, що очікує будь-яку державу-терориста, якщо вона намагатиметься ось так бити по європейцях чи будь-яких інших народах", - закликав глава держави.

Водночас він нагадав і про роль білорусі у війні проти України, яку веде рф.

"Ви прекрасно знаєте, що ми робимо все, щоб не допустити втягування народу білорусі у війну проти нашої держави. Але з білоруської території від початку російського повномасштабного вторгнення запускаються ракети проти України, тепер додалися іранські дрони. Отже, за таке спільництво мають додаватись і санкції", - наголосив Президент.

Зеленський також відзначив, що щоденно зростає актуальність пропозиції щодо направлення на кордон України та білорусі міжнародних спостерігачів, які могли б контролювати безпекову ситуацію.

Читайте також: Польща і країни Балтії запропонували нові санкції проти росії

Як повідомлялося, раніше Президент Володимир Зеленський заявив про намагання президента росії путіна прямо втягнути білорусь у війну проти України та запропонував лідерам G7 розгорнути міжнародну спостережну місію на українсько-білоруському кордоні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-