Глава МЗС Латвії - росіянам: Припиніть війну і забирайтеся з України

Глава МЗС Латвії - росіянам: Припиніть війну і забирайтеся з України

Укрінформ
Міністр закордонних справ Латвії Едгарс Рінкевичс, нагадуючи про обмеження шенгенської візи для громадян рф, запропонував росії припинити війну проти України та забратися з її території. 

Як передає Укрінформ, про це він написав у Твіттері.

«З 19 вересня Латвія, з міркувань безпеки та у зв'язку з російською агресією, обмежує в'їзд російським громадянам із шенгенськими візами. росіяни, не намагайтеся перетнути кордон, на вас тут не чекають, припиняйте війну проти України та забирайтеся з цієї прекрасної країни!» – написав Рінкевичс.

Як повідомляв Укрінформ, 8 вересня Латвія, Литва, Естонія та Польща ухвалили рішення, що з 19 вересня заборонять перетин кордону з росією у бік ЄС російським громадянам з туристичними шенгенськими візами. При цьому заборона не стосується тих, хто в'їжджає до ЄС із сімейних та гуманітарних причин. Крім того, вона не торкнеться власників видів на проживання, дипломатів та водіїв комерційного транспорту. Заборона також не поширюється на транзит громадян росії до Калінінграда.

Читайте також: У Латвії через санкції проти рф банки заморозили €80 мільйонів

Раніше за підсумками неформальної зустрічі 31 серпня міністри закордонних справ ЄС вирішили повністю припинити угоду про спрощення візового режиму з рф. Міністри також погодилися, що країни-сусідки росії можуть робити індивідуальні кроки для обмеження в'їзду росіян. Єврокомісія затвердила пропозицію щодо повного зупинення дії угоди про спрощення візового режиму з росією з 12 вересня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-