У Латвії через санкції проти рф банки заморозили €80 мільйонів

У Латвії через санкції проти рф банки заморозили €80 мільйонів

Укрінформ
У латвійських банках заморожено близько 80 млн євро у зв'язку з санкціями, запровадженими проти росії через війну в Україні.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє національний мовник LSM з посиланням на голову Комісії ринку фінансів та капіталу (FKTK) Санту Пургайле.

«Можна сказати, що 80 мільйонів євро - це те, на чому фінансовий сектор закріпився. Особливих змін у цих цифрах за кілька місяців не відбулося», - сказала Пургайле в інтерв'ю латвійському каналу TV3.

За її інформацією, виявлено шість фізичних осіб, які безпосередньо підпадають під санкції, і 35 юридичних осіб, які безпосередньо не включені до санкційних списків, однак у цих юридичних осіб встановлені права власності або контролю підсанкційних осіб, тому активи і цінні папери цих осіб заморожені.

Голова FKTK прогнозує, що ці цифри навряд чи істотно зміняться, якщо санкції не будуть розширені.

Читайте також: Санкції у сфері високих технологій боляче б'ють по російському ВПК - Боррель

При цьому Пургайле наголосила, що зараз банки дуже активно аналізують дані, щоб визначити, чи не обходяться санкції за рахунок залучення інших країн-посередників і створення платіжних ланцюжків. «Ми спостерігаємо, що збільшився відтік коштів до таких країн, як Казахстан, Узбекистан, Туреччина. Тому ми дуже ретельно аналізуємо дані, просимо роз'яснень і робимо висновки… Я думаю, ми можемо бути цілком упевнені, що якщо хтось спробує обійти ці санкції, рано чи пізно його буде виявлено», — зазначила голова КРФК.

Ці новини надходять на тлі початку 24 лютого росією нового етапу війни проти України - повномасштабного вторгнення. Загарбники обстрілюють і бомбардують мирні міста та села України, катують та вбивають мирне населення. Демократичні країни запровадили ряд санкцій проти країни-агресора і водночас допомагають Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-