Триває збір та аналіз інформації про те, хто може потрапити до реєстру олігархів - Малюська

Триває збір та аналіз інформації про те, хто може потрапити до реєстру олігархів - Малюська

Укрінформ
Міністр юстиції України Денис Малюська заявив, що наразі триває збір та аналіз інформації стосовно того, хто може потрапити до реєстру олігархів і які наслідки це матиме.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міністерство юстиції у Фейсбуці.

“Указом Президента України було затверджено положення про Реєстр олігархів. На жаль, із початком повномасштабного вторгнення рф на територію нашої держави пріоритетність закону про деолігархізацію дещо знизилась. Втім, він не втратив своєї актуальності. Наразі триває збір та аналіз інформації стосовно того, хто може потрапити до цього реєстру і які наслідки це матиме. Оскільки закон про деолігархізацію був введений у дію ще на початку травня цього року, юридично така опція вже є”, - зазначив Малюська.

Він додав, що додаткової актуальності виконанню цього закону надали також висновки Європейської комісії, яка рекомендувала імплементувати такий закон.

Читайте також: Відновлення України потрібно поєднати з новою хвилею реформ – глава Єврокомісії

За словами Малюськи, “і це є передумовою для початку переговорів про вступ України до ЄС не як кандидат, а вже як повноправний член спільноти”.

Як повідомлялося, у вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про олігархів, який передбачав створення спеціального реєстру. Особам із цього списку було б заборонено фінансувати політичні партії, брати участь у великій приватизації, а також подавати спеціальну декларацію.

Читайте також: РНБО вже проголосувала за положення про реєстр олігархів - Данілов

РНБО мала намір визначити перших олігархів до кінця травня 2022 року.

29 червня 2022 року Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів, порядок його формування та ведення, підписавши відповідний указ.

Фото: minjust.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-