Президент ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів

Президент ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів

Укрінформ
Президент Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО про реєстр олігархів, порядок його формування та ведення. 

Відповідний указ Зеленський підписав 29 червня, передає Укрінформ.

"Ввести в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 29 червня 2022 року "Про затвердження Положення про Реєстр осіб, які мають значну економічну та політичну вагу у суспільному житті (олігархів), порядок його формування та ведення", – йдеться у тексті указу.

Читайте також: Активи Медведчука, Шарія і Мураєва можуть конфіскувати за пришвидшеною процедурою – голова НАЗК

У рішенні РНБО викладено, як формуватиметься і вестиметься реєстр – в апараті РНБО буде визначено відповідальні за це структури, сам реєстр буде в електронній формі та вестиметься державною мовою, і туди не потраплятимуть відомості, що містять держтаємницю чи службову інформацію.

Також у рішенні РНБО зазначено порядок внесення відомостей про олігархів. Вони включатимуть ПІБ, дату і місце народження, ідентифікаційні дані, реквізити паспортів та інше, а також обґрунтування для визнання особи олігархом.

Читайте також: РНБО вже проголосувала за положення про реєстр олігархів - Данілов

Нагадаємо: у вересні 2021 року Верховна Рада ухвалила закон про олігархів, який передбачав створення спеціального реєстру. Особам із цього списку було б заборонено фінансувати політичні партії, брати участь у великій приватизації, а також подавати спеціальну декларацію.

РНБО мала намір визначити перших олігархів до кінця травня 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-