РНБО вже проголосувала за положення про реєстр олігархів - Данілов

РНБО вже проголосувала за положення про реєстр олігархів - Данілов

Укрінформ
В Україні обов'язково буде реєстр олігархів, Рада нацбезпеки та оборони вже затвердила положення щодо такого реєстру і незабаром може з'явитися відповідний указ Президента.

Як передає Укрінформ, про це Секретар РНБО Олексій Данілов розповів в інтерв'ю LIGA.net.

"В нас є законодавство, згідно з яким в травні ми мали затвердити на засіданні РНБО положення про реєстр олігархів. Таке засідання відбулося, РНБО проголосувала за положення. Думаю, найближчим часом з’явиться указ президента з цього приводу. І цей реєстр буде обов’язково. Інша річ – хто в ньому буде, в який спосіб це відбуватиметься і чи є в нас сьогодні час приділяти цьому питанню максимальну увагу", - сказав він.

Секретар РНБО також зауважив, що українці, яких можна вважати олігархами, по-різному себе ведуть у сучасних умовах війни.

"Хтось залишився у країні, а хтось втік. Хтось допомагає максимально армії, хоча не робить селфі, не розповідає про кожну автівку за 20 000 євро, що сам її привіз…Так само, як коли почали фотографуватися з автоматами – я таких називаю "селфістами". Дуже дратує, коли з війни починають робити політичний кіч. І таких, на жаль, багато. Це ж не тільки та людина, про яку згадали", - сказав він.

Читайте також: Лендліз від США ще не розпочався – Данілов

Данілов також застеріг, щоб у реєстрі не з’явилися нові олігархи з росії, адже зараз йде потужна хвиля наративів щодо "просування" в Україну російських олігархів.

"Чомусь вважається, що російські олігархи будуть для нас великою перемогою. З якого переляку? Люди, які все життя допомагали Путіну і фінансували російську армію, хочуть перефарбуватися? Хтось каже про гроші. Ви не можете казати про гроші, коли ці покидьки вбили 383 дитини. Всім тим, хто говорить про російських олігархів, треба поставити фото цих дітей, щоб вони щодня на них дивилися, а потім вели якісь переговори з російськими олігархами", - додав Секретар РНБО.

Читайте також: Як спростити арешт активів російських олігархів: на Банковій готують механізм

Як повідомлялося раніше, очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков вважає, що ідея "реєстру олігархів" втратила актуальність, бо люди, яких раніше вважали олігархами, втратили центри свого впливу.

Верховна Рада 23 вересня 2021 року ухвалила Закон "Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)". 4 листопада його підписав Голова ВР Руслан Стефанчук, а наступного дня — Президент Володимир Зеленський.

У грудні 2021 року секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсував на травень визначення перших олігархів та внесення їх у відповідний реєстр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-