У НАЗК вважають, що ідея створення «реєстру олігархів» втратила актуальність

У НАЗК вважають, що ідея створення «реєстру олігархів» втратила актуальність

Укрінформ
Очільник Національного агентства з питань запобігання корупції Олександр Новіков вважає, що ідея «реєстру олігархів» втратила актуальність.

Як передає Укрінформ, про це Новіков повідомив у інтерв’ю Forbes.

На його думку, ідея реєстру втратила актуальність, бо «люди, яких ми раніше вважали олігархами, втратили центри свого впливу».

«Йдеться не тільки про бізнес, а й, наприклад, про телеканали. Коли ми виграємо війну, одним з головних завдань буде вступ до ЄС, а значить, боротьба з корупцією та створення єдиних умов для всіх. Олігархам немає місця у такій системі, вони перетворяться просто на великий бізнес», - зазначив Новіков.

Читайте також: Підсанкційний російський олігарх Фрідман хоче отримати українське громадянство - глава НАЗК

Як повідомлялося, Верховна Рада 23 вересня 2021 року ухвалила Закон «Про запобігання загрозам національній безпеці, пов'язаним із надмірним впливом осіб, які мають значну економічну або політичну вагу в суспільному житті (олігархів)». 4 листопада його підписав Голова ВР Руслан Стефанчук, а наступного дня — Президент Володимир Зеленський.

У грудні 2021 року секретар Ради національної безпеки та оборони Олексій Данілов анонсував на травень визначення перших олігархів та внесення їх у відповідний реєстр.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-