Відновлення України потрібно поєднати з новою хвилею реформ – глава Єврокомісії

Відновлення України потрібно поєднати з новою хвилею реформ – глава Єврокомісії

Укрінформ
Міжнародна спільнота мобілізує підтримку зусиль для відновлення України, але для посилення впливу інвестицій необхідно поєднати відбудову країни з новою хвилею реформ, зокрема призначити керівників НАБУ та САП.

Про це заявила президент Єврокомісії Урсула фон ден Ляєн у відеозверненні до українського парламенту у п’ятницю, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Очільниця Єврокомісії зазначила, що міжнародна спільнота мобілізує підтримку зусиль для відбудови України, і нагадала, що наступного понеділка разом із Президентом Володимиром Зеленським та Прем’єр-міністром Денисом Шмигалем візьме участь у конференції з відновлення України у швейцарському Лугано.

Читайте також: Європа не стомиться підтримувати Україну до самої перемоги – фон дер Ляйен

"Ваш європейський шлях і відбудова країни будуть іти поряд. Україна буде в лідерах. До вашої країни прийдуть великі інвестиції. Але щоб посилити їхній вплив і зміцнити довіру бізнесу, інвестиції потрібно буде поєднати з новою хвилею реформ" - сказала фон дер Ляєн.

Вона відзначила, що вже вдалося досягти чималого прогресу.

"Ви створили вражаючу антикорупційну машину. Але зараз цьому комплексу інституцій потрібні справжні "зуби" і щоб їх очолювали належні люди. Новий керівник САП та новий директор Національного антикорупційного бюро України мають бути призначені якнайшвидше", - зазначила президент Єврокомісії.

Вона також нагадала про реформу Конституційного Суду, необхідність ухвалення законодавства щодо процедур відбору суддів, потребу зменшити надмірний вплив олігархів на економіку, а також ухвалити закон про ЗМІ, який приведе українське законодавство у відповідність до стандартів ЄС.

Читайте також: Експорт електроенергії в ЄС збільшить надходження до бюджету України – фон дер Ляєн

"Звичайно, реформи завжди потребують часу - так працюють усі наші демократії. Потрібно працювати безупинно. Звісно, ніхто не очікував, що на посадах у ваших нових інституціях з’являться люди, які муситимуть узяти в руки зброю і піти на передову. Але українська демократія на правильному шляху. Ви вже показали, що можете ухвалювати важливі закони навіть під час війни", - сказала фон дер Ляєн.

Насамкінець вона зауважила, що попереду в України довгий шлях, але Європа на її боці.

Читайте також: Розпочалася спільна історія України та Європейського Союзу - Зеленський

"Крок за кроком ми будемо іти поряд із вами крізь лихі часи, аж поки ви не відчините двері, що ведуть до вашого світлого майбутнього в Європейському Союзі", - заявила президент Єврокомісії.

Як повідомлялося, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-