Розпочалася спільна історія України та Європейського Союзу - Зеленський

Розпочалася спільна історія України та Європейського Союзу - Зеленський

Укрінформ
Розпочалася нова спільна історія України та Європейського Союзу. 

Про це під час виступу у Верховній Раді сказав Президент України Володимир Зеленський, передає Укрінформ.

"Розпочалася нова історія України і Європейського Союзу. Ми тепер не поруч, ми тепер разом. Не два сусіди, між якими кордони і бар’єри, а одна європейська родина, яка має спільні цінності і спільну долю. І це не просто слова, це не декларативно, це не сподівання, чи якийсь там політичний розрахунок - це юридично зафіксований статус. Україна здобула статус кандидата на вступ до Європейського Союзу. 115 днів між подачею української заявки на вступ і відповіддю ЄС — це рекордно короткий термін", - сказав президент.

Він наголосив, що у роботі для здобуття цього статусу Україна була згуртована так само як і для оборони.

Читайте також: Вступ України до ЄС: Зеленський, Стефанчук і Шмигаль у Раді підписали спільну заяву

"Ми не зупинялися ні на мить, пока Європейська Рада не ухвалила позитивне рішення. Так само як не зупинимося, поки не здобудемо перемогу. Перемогу України. Ми усвідомлюємо, що європейська інтеграція України - це гарантування всім поколінням нашого народу вільного і забезпеченого життя на основі найкращих людських цінностей, і тому це велика честь, відповідальність для кожного і кожної з нас — брати участь в реалізації європейських прагнень нашої держави", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що створено міцний фундамент, і зараз Україна воює за свій ціннісний вибір - бути незалежною державою в європейській сім'ї.

Читайте також: Зеленський виступає у Раді

"Ми маємо готувати нашу державу до переговорів про членство так само інтенсивно і так само відповідально, як готували рішення про кандидатство", - сказав Президент.

Як повідомляв Укрінформ, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС.

Фото ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-