Франція хоче, щоб нові санкції ЄС проти росії включали нафту та вугілля

Франція хоче, щоб нові санкції ЄС проти росії включали нафту та вугілля

Укрінформ
Міністр закордонних справ Франції Жан-Ів Ле Дріан вважає, що нові санкції Європейського Союзу «мають включати нафту та вугілля».

Як повідомляє Укрінформ із посиланням на Le Parisien, про це Ле Дріан заявив від час пресконференції, проведеної разом з його німецькою колегою Анналеною Бербок у Берліні.

«Ми працюємо разом, Франція та Німеччина, щоб визначити, яким може бути цей новий пакет (санкцій), який повинен включати російську нафту та вугілля», – сказав Ле Дріан.

"Умови їх реалізації є предметом обговорення сьогодні, я вважаю, що це корисно", - додав він у Люксембурзі, йдеться у повідомленні.

Також у своєму Твіттері очільник французького МЗС написав, що разом із Бербок вони “обговорити ініціативи, які будуть реалізовані після нестерпних російських злочинів в Україні, зокрема в Бучі. Невідкладне посилення санкцій, боротьба з безкарністю винних”.

Читайте також: Ембарго на російські нафту та газ допоможе запобігти «новим Бучам» - Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, Європейський Союз наразі опрацьовує п’ятий за рахунком пакет жорстких економічних санкцій проти Росії, тому що попередні чотири не змогли зупинити путінську «машину війни» та неспровоковану агресію росії проти України.

Читайте також: Після різанини в Бучі у Заходу більше не повинно бути вагань щодо санкцій і зброї – Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав Євросоюз посилити пакет заходів. Зокрема, на його думку, він має включати відключення від SWIFT нових російських банків, введення ембарго на російські нафту, газ і вугілля, а також закриття портів ЄС для російських суден і товарів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-