Після різанини в Бучі у Заходу більше не повинно бути вагань щодо санкцій і зброї – Кулеба

Після різанини в Бучі у Заходу більше не повинно бути вагань щодо санкцій і зброї – Кулеба

Укрінформ
У західних країн більше не повинні бути вагання щодо запровадження жорстких санкцій проти росії та надання будь-якої зброї Україні після того, що світ побачив у звільненій від російських військ Бучі.

Як передає Укрінформ, про це в програмі BBC HARDtalk заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

«Різанина у Бучі повинна зняти будь-які вагання й небажання на Заході щодо передачі Україні всіх необхідних видів озброєння, включаючи літаки, танки, реактивні системи залпового вогню та броньовані машини для захисту нашої країни та для її звільнення від російських окупантів. Це також стосується й санкцій (проти рф – ред.). Якщо будь-хто з моїх колег із Європи або з-за океану спробує мені сказати, що деякі санкції недоречні або занадто жорсткі, і їх не потрібно вводити, то я буду вважати це зрадою жертв у Бучі та інших міст і селищ, де були вбиті цивільні», - сказав він.

За словами Кулеби, різанина у Бучі є подією, що змінила ситуацію щодо того, яким чином Захід повинен продовжувати підтримувати Україну.

«Я ціную, що наші союзники вже зробили. Деякі з них зробили більше, ніж вони могли собі уявити перед початком війни. Дуже вдячний їм за це. Проте війна продовжується, і ще багато українських селищ і міст в різних куточках країни залишаються під контролем російських військ, і ми не знаємо, що відбувається там. Я не прийматиму напівкроки. Ми не просимо щось надзвичайне. Ми тільки просимо надати нам усе необхідне, щоб звільнити нашу країну й запобігти ще більшій кількості російських злочинів та зберегти життя цивільних», - додав міністр.

Читайте також: Конгресмени США з обох партій просять Байдена надати Україні зброю, якої вона потребує

Як повідомляв Укрінформ, Ірпінь, Буча, Гостомель та вся Київська область визволені від російських загарбників. У визволених містах та селах зафіксовано масові вбивства росіянами цивільних осіб. Зокрема, у Бучі було виявлено братську могилу, де поховано майже 300 людей, на вулицях лежать десятки тіл, деякі з них - зі зв'язаними руками.

24 лютого президент росії путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну.

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-